elektrische step onderdelen zoeken?

Electrische Step Onderhoud

 

         

Accu behandeling richtlijnen

Indien u bij ons een accu en/of oplader aangeschaft heeft is het raadzaam om onderstaande accu behandeling uitvoering te lezen om de levensduur en capaciteit zo lang mogelijk te behouden. Het zal niet bol staan met specifieke technische termen om het voor iedereen goed leesbaar te houden. Als accuspecialist kunnen wij u indien gewenst van alle relevante en/of specifieke informatie verstreken en toelichten.


Behandeling aankoop:
Elke nieuw accu is reeds op spanning maar zal nog niet geheel bedrijfsklaar zijn. De loodgel zal nog volledig geactiveerd moeten worden door deze goed en volledig op te laden. U zult merken dat uw accu in begin steeds sterker word na elke laadcyclus totdat deze volledig geactiveerd is.
Meestal is dat na circa 4 a 5 keer volledig vol laden. Tijdens de activeringsfase de accu niet te zwaar belasten of te ver ontladen anders krijgt u geen capaciteit in de accu. U zal dan meerdere oplaad momenten nodig hebben om de accu volledig vol te laden.

Opladen accupack:
Het is raadzaam om de accus voor ca. 2 uur aan de oplader te zetten en dan de oplader ca. 30min af te koppelen.
Hiermee balanceerd u elke cel waardoor ze allemaal evenveel opgeladen worden ipv enkel de totaalspanning van de accupack waarop de oplader reageerd. Tevens voorkomt u hiermee dat de accupack overladen word. Overlading is eenvoudig te herkennen. De accus worden bij verkeerd opladen te warm en gaan uiteindelijk bol staan.

Maximale oplaadtijd:
De maximale oplaadtijd is eenvouding te berekenen. De Ah van de accu delen door het oplaadvermogen.
Uw accu is 12Ah uw opader 2 Amp dan is dat maximaal 6 uur van leeg tot vol.

Oplader:
De geleverde oplader is een 2 stappen oplader. Deze kan boosten en druppelen. Op de boost stand ziet u een rode led kleur en bij de druppelstand ziet u een groene led kleur. Het is dus geen slimme oplader die elke cel kan monitoren en het is ook geen onderhouds druppel oplader die u meerdere dagen aangesloten kan houden. Te lang opladen zal schadelijk zijn voor uw accu.

Aansluitvolgorde:
Eerst de oplaadstekker koppelen en daarna de stekker in de 220V steken!

Accu's:
De standaard geleverde accu's zijn onderhoudsvrije loodgel SLA accu's. Dit houd in dat ze geen geheugen effect hebben en dienen zo vol mogelijk gehouden te worden. Tussentijds opladen is dan ook geen probleem. Vuistregel is liever een aantal keer kort laden dan 1 maal heel lang.
Eerst helemaal leeg rijden voordat er geladen kan worden is dus niet goed en zal schadelijk zijn voor de capaciteits.

Opslag:
Droog en vocht en vorstvrij stallen. Accu's vol wegzetten en indien mogelijk 1 maal per maand kort aan de oplader. Een schakelklok kan uitkomst bieden.


Wij hopen hiermee alle aanvullende gebruiksinformatie naar behoren te hebben verstrekt om een langdurig rijplezier te hebben van uw nieuwe aanschaf. Alle gebruikshandelingen die afwijken van bovenstaande zal volledig op eigen risico zijn en vallen uitdrukkelijk buiten onze opvatting van normaal gebruik en onderhoud.

 

 

 


 

Informeer naar de nieuwe C1-powerboard

back to top

home FAQ contact sitemap

2006-2018 © EPED.NL - info@eped.nl - Tel. 065-3235234 - Fax: 087-7849490 - Achterdoelen, 6711AV, EDE