IBAN BIC Swift?


IBAN/BIC verplicht?
Als gevolg van Europese bancaire regelgeving zijn vanaf 1 januari 2007 bij overboekingen naar landen binnen de Europese Economische Ruimte verplicht:
IBAN (International Bank Account Number) van de begunstigde. Dit nummer identificeert elke rekeninghouder, inclusief bank en vestigingsland.
BIC (Bank Identifier Code) van de begunstigde bank. De BIC - soms ook aangeduid als SWIFT adres of SWIFT code - geeft het adres aan van de ontvangende bank. De IBAN en de BIC vult u in de daarvoor bestemde rubrieken van uw betaalopdracht in. Een correcte IBAN en BIC kunt u alleen verkrijgen via de (bank van de) begunstigde.
Zonder de betreffende IBAN en BIC kan de buitenlandse bank uw opdracht weigeren en onder inhouding van extra kosten naar u retourneren.

Wat is een Bank Identifier Code (BIC)?
Dit is een internationale code die banken gebruiken voor betalingsverkeer. Iedere bank heeft een eigen BIC. Daardoor komen internationale betalingsoverdrachten bij de juiste bank terecht. De BIC wordt ook wel SWIFT adres of SWIFT code genoemd.

Wat is een International Bank Account Number (IBAN)?
Het IBAN identificeert elke rekeninghouder, inclusief bank en vestigingsland. Dankzij het unieke IBAN kunnen banken de betaling helemaal automatisch verwerken, zonder aanvullende informatie

Terug naar betaalgegevens onze BIC en IBAN nummers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indien u dit bericht kunt lezen bent u terecht gekomen op een deel-pagina,
klik hier voor de volledige Eped Service pagina !


2006-2020 © Eped.nl | teleplay webdesign ede & internetservice ede

EPED.NL | Service | Steponderdelen | Sitemap